Vojni aerodrom ”Lađevci” naredne godine postaje civilni

Bez autora
Jun 01 2010

Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić prilikom posete Kraljevu najavio je da će vojni aerodrom “Lađevci” do kraja naredne godine biti otvoren za civilni saobraćaj. Vrednost radova neophodnih za pretvaranje aerodroma u civilni iznosi približno 22 miliona evra, a sredstva će obezbediti Vlada Srbije i Aerodrom “Nikola Tesla”. U junu će Vlada doneti odluku kojom će označiti početak radova. Za centralnu Srbiju je veoma važno da dobije taj aerodrom zbog razvoja turizma i pospešivanja izvoza, posebno poljoprivrednih proizvoda. Takođe, potpredsednik Vlade danas je uručio u Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Kraljevu i ugovore za 11 poslodavaca iz Kraljeva, Vrnjačke Banje i Raške, koji će u okviru programa za sprovođenje javnih radova zaposliti približno 200 ljudi. Vrednost projekta iznosi više od 23 miliona, a Kraljevo se našlo na ovoj listi jer beleži stopu nezaposlenosti od čak 32 odsto.

Vojni aerodrom ”Lađevci” naredne godine postaje civilniPotpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić prilikom posete Kraljevu najavio je da će vojni aerodrom “Lađevci” do kraja naredne godine biti otvoren za civilni saobraćaj.

Vrednost radova neophodnih za pretvaranje aerodroma u civilni iznosi približno 22 miliona evra, a sredstva će obezbediti Vlada Srbije i Aerodrom “Nikola Tesla”. U junu će Vlada doneti odluku kojom će označiti početak radova.

Za centralnu Srbiju je veoma važno da dobije taj aerodrom zbog razvoja turizma i pospešivanja izvoza, posebno poljoprivrednih proizvoda.

Takođe, potpredsednik Vlade danas je uručio u Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Kraljevu i ugovore za 11 poslodavaca iz Kraljeva, Vrnjačke Banje i Raške, koji će u okviru programa za sprovođenje javnih radova zaposliti približno 200 ljudi. Vrednost projekta iznosi više od 23 miliona, a Kraljevo se našlo na ovoj listi jer beleži stopu nezaposlenosti od čak 32 odsto.

Omogućeno je i elektronsko prijavljivanje i ođavljivanje zaposlenih, što će poslodavcima uštedeti 15 miliona evra godišnje. Poslodavci umesto da prijavljuju radnike na tri šaltera, u Nacionalnoj službi zapošljavanja, penzijskom i zdravstvenom fondu, to će moći da urade preko kompjutera.

Vlada priprema vanredne mere za podršku i građevinskoj industriji. Osnovni cilj podrške je oporavak građevinske industrije kroz stvaranje podsticajnog ambijenta u oblasti visokogradnje u svim gradovima. Ovaj program podrazumeva aktiviranje domaće građevinske i industrije građevinskog materijala i njihovo angažovanje na projektima modernizacije, rekonstrukcije i izgradnje škola, obdaništa, sportskih hala i stadiona, zdravstvenih objekata, institucija kulture i drugih objekata od javnog značaja. Za radove će biti angažovana isključivo domaća građevinska preduzeća i projektanti, a biće korišćen građevinski materijal koji je proizveden u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik